Содержание
Кулінарія — це мистецтво, і вам, безумовно, потрібні певні інструменти, щоб створити це мистецтво. Інструменти, необхідні для приготування їжі, потенційно можуть бути нескінченними. Все, що стосується кухні, здається, має кілька версій. Різні бренди також конкурують і намагаються створити інструмент через день. Тим не менш, деякі інструменти необхідні для кожного кулінара та кожної кухні.
Незалежно від того, як часто ви користуєтеся своєю кухнею та за якими рецептами готуєте, вам обов’язково потрібно мати такий посуд:
Необхідні інструменти для кожної кухні
1. Ніж
Ножі — необхідний інструмент для ваших кулінарних потреб. Якщо на вашій кухні немає високоякісного ножа, вам буде складно готувати прості страви або слідувати кулінарним посібникам з онлайн-джерел, таких як Foodshark.
Але під час вибору заміна звичайного ножа на високоякісний нож створить значну різницю в ході роботи. Кухарський ніж використовується для всіх ваших потреб, коли ви готуєте. Отже, використання одного високоякісного ножа полегшить і прискорить вашу роботу. Крім того, ще однією великою перевагою є те, що ви можете використовувати його багато років, і оскільки ви збираєтеся використовувати його багато, краще придбати хороший, навіть якщо він коштуватиме кілька додаткових доларів.
2. Блендер
Для смузі, коктейлів і заправок для салатів вам, безсумнівно, потрібен блендер. І вам також можуть знадобитися різні типи. Блендер — це універсальний кухонний посуд, з яким можна робити багато речей. Кухонний блендер є обов’язковим атрибутом практично кожної сім’ї. Серед різних електронних блендерів блендери Vitamix вважаються найпотужнішими, і вам не потрібно турбуватися про те, що двигун згорить під час використання одного з цих поганих хлопців. Ручні занурювальні блендери також дуже корисні завдяки своїй мобільності.
3. Шпатель
Шпателі зазвичай бувають трьох типів: розкидачі, скребки та ласти. Кожна з них має свої особливі переваги. У вас також є дерев’яні лопатки, силіконові лопатки та сталеві лопатки на вибір.
Залежно від того, як ви готуєте на своїй кухні, ви можете придбати всі типи лопаток або вибрати два чи три типи. Зазвичай шпателі коштують недорого, що дозволяє купити кілька типів, не витрачаючи гроші.
4. Ящикова терка
Багатофункціональність у найкращому вигляді. Що б або коли вам потрібно щось подрібнити, ви знаєте, що використовувати. Сформуйте будь-які сорти коренеплодів зі звареними круто яйцями, спеціями, маслом і сиром, щоб отримати ідеальну тертку.
Порівняно зі звичайною теркою коробчаста терка легша та зручніша у використанні. Завдяки своєму розміру коробкова терка також заощадить вам багато часу та зусиль під час натирання інгредієнтів.
5. Очистка
Щоб трохи полегшити вашу роботу, на вашій кухні обов’язково повинен бути очисник. Ви можете використовувати його для очищення овочів, а також деяких фруктів. Овочечистка в основному скорочує час на приготування страв і прискорює вашу роботу. Існують різні типи очищувальних машин, наприклад Y-подібна, кільцева, механічна та навіть електрична.
6. Кухонні ножиці
Не найнеобхідніший із необхідних інструментів, але чудове видання. Це робить вашу роботу легшою та веселою. Це може значно полегшити нарізання свіжовимитих трав, салату та інших зелених трав. Окрім різання овочів, є кілька багатофункціональних ножиць, які допомагають відкривати кришки від пляшок і розколювати горіхову шкаралупу.
Кухонні ножиці не тільки спростять вам різати різні речі та інгредієнти, але й підвищать вашу безпеку під час приготування їжі на кухні. Маючи його, вам не доведеться вручну відкривати банки та травмуватися об гострі краї банок.
7. Обробна дошка
Для всіх ваших потреб у різанні вам, безсумнівно, потрібна обробна дошка. Обробні дошки також запобігають затупленню ножа. Хоча пластикові дошки дешеві та їх легко чистити, вам справді варто вибрати міцні дерев’яні. Окрім міцності, деревина також поглинає бактерії після належного очищення та зберігає її в цілості, запобігаючи її розмноженню та зрештою загибелі.
8. Рисоварка
Рисоварка дуже проста у використанні. Вам просто потрібно налити потрібну кількість рису та води, підключити його до мережі та вуаля! Свіжозварений на пару рис готовий без особливих зусиль. Ви також можете зберегти рис теплим, просто поставивши його в теплий режим.
Всупереч поширеній думці, за допомогою рисоварки можна робити багато речей, окрім простого приготування рису. Сьогодні ви можете розширити свою рисоварку, приготувавши в ній млинці, вівсяні пластівці і навіть макарони.
9. Миттєвий горщик
Це дає вам зручності скороварки, а потім і деякі інші. Готує ваш сніданок за лічені хвилини. Йогурт, мак-енд-сир, лазанья – усе це можна зробити. Завдяки багатофункціональності та зручності приготування їжі стає ще комфортніше.
Ви також можете приготувати кілька різновидів апельсинової курки, курки теріякі та спагетті, використовуючи свою каструлю швидкого приготування. Інтернет – це золота жила інформації для рецептів швидкого приготування, тому обов’язково використовуйте платформу, коли готуєте їжу за допомогою швидкого приготування.
10. Чайник
Чайники в основному бувають двох видів. Є електричні, а потім є плити чайники; обидва ці типи також мають варіації. Електричні чайники відрізняються технологією і температурними можливостями, а плити варіюються від нержавіючої сталі до чавуну і міді.
Чайники необхідні для приготування гарячих напоїв і супів. Також в чайнику можна приготувати варені яйця, рис і навіть картоплю.
11. Миттєвий термометр
Це робиться саме так, як випливає з назви. Зчитує температуру та відповідає на постійне запитання: «Чи готово?»
12. Відкривачка для консервів
Вам потрібен принаймні один, чи то ручний, чи електричний, чи старомодний, чи інакше ви збираєтеся так легко відкривати ці банки.
13. Миски
Кожен використовує миски, і вони також виготовляються з різних матеріалів, як-от скло, кераміка, кераміка, тонкий фарфор і навіть бамбук. Вибір матеріалу повністю залежить від власника, оскільки більшість мисок використовуються для подібних цілей. Ціна коливається через вміст. У випадку з чашею для змішування вам знадобиться міцна чаша, як сталь.
14. Мірні ложки та чашки
Кожен рецепт у кожній кулінарній книзі скаже, що потрібно додавати певну кількість інгредієнтів ложкою чи чашкою. Отже, так, це обов’язково, а також зустрічається майже в кожній родині. Як і будь-який інший елемент у списку, вони також мають варіації, і зазвичай вони поставляються наборами.
Купуючи мірні ложки та чашки, враховуйте тип інгредієнтів, з якими ви зазвичай працюєте. Вам знадобляться різні набори мірних ложок і чашок під час приготування з сухими та вологими інгредієнтами.
15. Друшляк
Друшляки використовуються не тільки для миття овочів. Ви можете промити рис і зерна, навіть злити воду та приготувати макарони та локшину. Найкращий друшляк для промивання рису та зерен — це друшляк із дрібної сітки. Пластиковий друшляк легкий і дешевий, але також менш міцний.
16. Каструлі та каструлі
Про корисність каструль навіть не варто говорити. Але різні типи спеціалізуються на різні потреби. Найпоширенішою є сковорода з нержавіючої сталі, яка зазвичай використовується для щоденного смаження, обсмажування та пасерування. Найбільш довговічними сковорідками є чавунні сковорідки. Тоді у вас звичайна каструля для приготування супів і рагу. Крім них, є форми для гриля, форми для випікання, форми для кексів і багато іншого. Для багатофункціонального використання ви можете використовувати велику каструлю.
17. Відро для сміття
Не обов’язково це предмет, який використовується для приготування їжі, але після всієї важкої роботи та витрачання всього цього часу на різання, подрібнення чищення та приготування їжі, ви точно захочете швидко позбутися відходів. Сміттєві баки також відрізняються за ціною та використанням. Найдосконаліші та порівняно дорожчі – автоматизовані.
Кожен із елементів у списку має кілька версій і типів. Але якщо залишити в стороні типи, це види інструментів, які ви знайдете на кожній кухні, якими користується будь-який кухар.