Ніщо не зрівняється із запахом часнику, смаженого в духовці або пасерованого на сковороді на плиті. Він традиційно використовується в багатьох азіатських стравах, але також прижився в американській кухні. Часник не тільки має чудовий смак, але й може мати дивовижні переваги для здоров’я.

Вітаміни в часнику

Хоча один зубчик часнику маленький, він містить багато вітамінів і поживних речовин. Зазвичай він містить 2,81 мг вітаміну С, 1,28 мкг селену, 0,15 мг марганцю та 0,15 мг заліза. Досить одного-двох зубчиків часнику на день, оскільки більше цього може викликати розлад шлунку та неприємний запах з рота.

Зниження артеріального тиску

Часник вважається протизапальним засобом, і це дозволяє крові рухатися по тілу вільніше. Одне дослідження показує, що пацієнти, які приймали часникові добавки 600-1500 мг часнику щодня, знижували артеріальний тиск на цілих 10%.

Зниження холестерину та серцеві захворювання

Регулярне вживання часнику або прийом добавок може знизити рівень холестерину. Часник необхідно приймати щодня, оскільки поліпшення в основному спостерігається через п’ять місяців, коли в організмі накопичуються вітаміни та мінерали.

Оскільки часник знижує артеріальний тиск і рівень холестерину, він знижує ймовірність серцевих захворювань. Він розслаблює затверділі кровоносні судини та запобігає збиранню тромбоцитів. Часник виробляє закис азоту, яка розслаблює кровоносні судини. Він також може зменшити утворення тромбів, оскільки запобігає злипанню тромбоцитів.

Підвищує імунітет

Часник містить аліцин і аліназу, які можуть допомогти зміцнити імунну систему. Це викликає активацію імунних клітин, таких як макрофаги та лімфоцити. Оскільки часник має мікробні та антибіотичні властивості, він також може допомогти запобігти застуді та грипу.

Часник також містить фітохімічні речовини, які допомагають запобігти пошкодженню клітин. Їжа, що містить фітохімічні речовини, може знизити ризик хронічних захворювань. Є деякі докази того, що вживання часнику може запобігти раку шлунка та колоректального раку. Крім того, часник містить аллілсульфур. Це може запобігти або сповільнити ріст пухлин. Коли клітини діляться, це може викликати стрес для організму. Алліл сірка змушує організм помічати ці стресори. Тому алілсірка перешкоджає швидкому росту ракових клітин.

Поліпшення фізичного стану здатність

Навіть стародавні греки їли часник перед заняттями спортом, щоб покращити свої результати. Часник виділяє оксид азоту, який розслаблює кровоносні судини та знижує артеріальний тиск. Під час бігу часто виділяється закис азоту, щоб забезпечити більше кисню м’язам і підвищити працездатність. Деякі дослідження показують, що люди з серцевими захворюваннями, які приймали часникові добавки протягом шести тижнів, покращили свій максимальний пульс на 12%. Вони могли виконувати вправи довше, не відчуваючи такої втоми. Для тих, хто любить займатися спортом і любить часник, його регулярне вживання може принести велику користь.

Позбутися паразитів

Хоча це не повинно замінювати лікування, споживання сирого часнику може вбити паразитів у кишечнику. Деякі поширені паразитарні інфекції в кишечнику, такі як аскариди та гострики, можна усунути, регулярно вживаючи часник.

Протягом історії часник використовувався для покращення смаку їжі, а також у лікувальних цілях. Сьогодні він продовжує використовуватися для ароматизації їжі та як засіб для профілактики та лікування різноманітних хвороб і хвороб. Часник можна подрібнити та додати до багатьох рецептів, що робить їх смачними та корисними.

Допомога травленню

Часник також може бути корисним для травлення. Він містить пребіотики, які необхідні для підтримки здоров’я кишечника, сприяючи росту корисних бактерій у мікробіомі кишечника. Хороші кишкові бактерії сприяють правильному травленню та засвоєнню поживних речовин з їжі, а також допомагають запобігти таким проблемам з травленням, як запор, діарея, здуття живота, гази тощо.

Крім того, пребіотики, знайдені в часнику, були вивчені на їх здатність зменшувати запалення при запальних захворюваннях кишечника, таких як хвороба Крона або виразковий коліт.

От admin