Наші тіла дивовижні. Вони роблять так багато день за днем і продовжують йти. Іноді виникають проблеми, які потрібно вирішити, і нам потрібна професійна допомога. Це можуть бути мігрені, болі в суглобах або сексуальні проблеми. Може настати час, коли нам знадобиться допомога з менструальними циклами або Лікування ЕД у Сан-Франциско яким довіряють пацієнти Каліфорнії. Нам потрібно приймати правильні рішення щодо здоров’я нашого тіла.
Наше тіло отримує інформацію та інгредієнти, необхідні для правильної роботи, з їжі, яку ми споживаємо. Без правильної інформації наші метаболічні процеси погіршуються, а наше здоров’я погіршується.
Припустимо, ми споживаємо надмірну кількість їжі або їжу, яка посилає неправильні сигнали нашому тілу. У такому випадку ми можемо мати надлишкову вагу, недоїдати та ризикувати розвинути такі хвороби та стани, як артрит, діабет і хвороби серця.
Чи оброблена їжа нездорова?
Більшість їжі потребує певної обробки, і не всі оброблені страви є шкідливими для здоров’я.
З іншого боку, хімічно оброблена їжа, також відома як ультраоброблена їжа, часто містить високу концентрацію цукру, штучних хімікатів, рафінованих вуглеводів і транс-жирів. Як наслідок, вони відіграють значну роль у глобальному ожирінні та хворобах.
За останні десятиліття у всьому світі споживання ультраоброблених продуктів значно зросло. У більшій частині земної кулі ці продукти наразі становлять більшу частину щоденного споживання калорій людини.
1. Доданий цукор
У оброблені страви часто додають цукор, як і кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. Доданий цукор позбавлений основних поживних речовин, але дуже калорійний. Перероблені харчові продукти та напої складають значну частину доданого цукру в раціоні. Підсолоджені напої є життєво важливим джерелом; середня людина споживає набагато більше цукру, ніж думає.
Незважаючи на те, що він забезпечує швидкий приплив енергії та допомагає підвищити рівень цукру в крові, слід бути обережним, вживаючи надмірну кількість цукру. Це може призвести до діабету, ожиріння, хвороб серця та жирової дистрофії печінки. Хоча це може покращити ваш настрій, існує ризик відскоку, якщо ви споживаєте надмірну кількість солодощів або напоїв з кофеїном.
2. Синтетичні інгредієнти
Список інгредієнтів на звороті упаковки оброблених харчових продуктів часто містить невизначені сполуки. Деякі з них є синтетичними сполуками, доданими виробником для покращення смакових якостей страви.
Разом з доставкою поживних речовин харчові добавки можуть допомогти запобігти псуванню, покращити зовнішній вигляд страв і підвищити цілорічну доступність різноманітних продуктів. Деякі харчові добавки можуть мати несприятливі побічні ефекти.
Хімічні речовини, які часто зустрічаються в їжі з високим ступенем обробки, включають наступне:
- консерванти, які запобігають швидкому псуванню їжі
- підроблені відтінки
- ароматизатор
- агенти текстурування
3. Дефіцит поживних речовин
У порівнянні з цілісними або злегка обробленими стравами ультраоброблені продукти мають дефіцит важливих поживних речовин. Виробники можуть додавати синтетичні вітаміни та мінерали, щоб компенсувати поживні речовини, втрачені під час виробництва. З іншого боку, цільні продукти містять додаткові корисні інгредієнти, яких немає в їжі, що пройшла ультраобробку.
Наприклад, фрукти, овочі та зернові містять корисні рослинні компоненти з антиоксидантними, протизапальними та антиканцерогенними властивостями. Флавоноїди, антоціани, дубильні речовини та каротиноїди є кількома прикладами.
Коли людським клітинам не вистачає живлення, вони покладаються на ліпіди або жири, що зберігаються в нас тіла для енергії. Це фундаментальна передумова, яка лежить в основі обмеження калорій для схуднення — при меншій кількості джерел їжі клітини почнуть споживати накопичений жир, таким чином виводячи його з організму.
4. Трансжирні кислоти
Їжа, яка пройшла ультраобробку, часто багата нездоровими недорогими жирами. Наприклад, вони часто включають рафіновані насіння або рослинні олії, які зручні у використанні, доступні та довго зберігаються.
Штучні транс-жири створюють шляхом додавання водню до рідких рослинних олій, щоб зробити їх більш твердими. Транс-жири присутні в різні продукти харчуваннявключаючи рослинне масло, крекери, печиво та маргарин. Він підвищує рівень ліпопротеїнів низької щільності в крові, різновиду холестерину, який вважається шкідливим, і зменшує кількість корисного холестерину в організмі людини.
Що таке недоліки харчування і як вони впливають на здоров’я?
Численні захворювання можуть погіршити ваш апетит. Ці ускладнення можуть бути викликані вашим захворюванням, ліками або хірургічним втручанням. Багато людей засмучуються, коли розуміють, що їм потрібно їсти, щоб одужати, але вони не голодні або не набирають вагу через втому та нездатність займатися спортом.
У кожному розділі обговорюється конкретна проблема харчування та пропонуються можливі засоби її вирішення. Не кожен варіант буде ефективним для всіх. Зверніться до свого лікаря.
Коли хворі люди не споживають достатньо їжі, вони повинні покладатися на свій жир і м’язи для отримання енергії та харчування. Вони втрачають вагу і в результаті цього недоїдають. Їхня імунна система може погіршитися, що зробить їх менш здатними боротися з хворобами — пацієнти втрачають або споживають більше води, ніж у середньому.
Зниження апетиту
Пригнічення апетиту або зниження почуття голоду є одним із найбільш спантеличених розладів харчування, з якими ви можете зіткнутися. Хоча це явище регулярне, причина часто незрозуміла. Існують препарати, які стимулюють апетит. Порадьтеся зі своїм лікарем, щоб дізнатися, чи можуть такі засоби бути корисними для вас.
Вибирайте ті продукти, які допоможуть вам почуватись добре. Складіть список, вирушайте в магазин і починайте їсти, щоб забезпечити своє дивовижне тіло тим, що йому потрібно.