Содержание
Можливо, ви захочете подорожувати доріжкою спогадів про те, як ваш тато смажив і коптив м’ясо, коли ваша сім’я збиралася навколо, сміючись і продовжуючи пізні вечори літніх днів на палубі. Можливо, це почуття самодостатності, коли ви спостерігаєте, як м’ясо повільно готується на коптильні, знаючи, що ви захищаєте свою сім’ю від зла, повсюдного обробленого шкідливого харчування. Як би там не було, ви раптом спонукаєте купити собі найчудовіший гриль-коптильню, який можна купити за гроші, але з чого почати?
Ви можете зважитися на дослідження, які включають читання довгих посібників, повних жаргону, доки ваші очі не виблискують. З іншого боку, ви можете піти до спеціалізованого магазину, і за вами полюватимуть завзяті продавці, поки ви не подастеся. У нас є альтернатива. Ось де ми пропонуємо вам цю детальну статтю про азбуку коптильних грилів, яка озброїть вас до зубів усіма необхідними знаннями, щоб придбати коптильний гриль вашої мрії.
Дорогі моделі – це шлях?
Відповідь на це питання залежить від того, як ви збираєтеся використовувати свою коптильню. Вам потрібен курець для того, щоб час від часу захотіти смажити м’ясо на грилі, і не сподіваєтеся використовувати його для приготування різноманітних інших копчених страв? Тоді надзвичайно дешева вертикальна водяна коптильня повинна «задовольнити» всі ваші потреби.
Курилки зазвичай коливаються від 50 до 10 000 доларів США і навіть більше залежно від марки, розміру та типу, який ви купуєте. Якщо ви плануєте приготувати більш екстравагантні страви у великих обсягах для більшого зібрання, можливо, вам доведеться вибрати дорожчу модель.
Чотири типи коптильних грилів та їх особливості
Усі звичайні курці на ринку відповідатимуть наступним чотирьом основним критеріям. Ці класифікації базуються на типі палива, який потрібен коптильній курці.
Вугільний курець
Якщо ви хочете відтворити чудовий смак автентичного копченого м’яса, вам прийде на думку вугільна коптильня. Це найбільш традиційний варіант, який пропонується за різними цінами для ваших кулінарних потреб.
Незважаючи на те, що найдешевшими коптильними апаратами є деревне вугілля, ви можете витратити пару сотень доларів на один, якщо вам потрібна економічна машина, яка не утворює багато летючої золи, сажі та креозоту. Вам також потрібно буде вручну підтримувати повітряний потік і температуру курильної камери.
Переваги
- Ви можете експериментувати зі смаками, використовуючи різні види деревини для копчення або приготування м’яса на грилі.
- Вони мають ергономічний дизайн, тож менше куточків для прибирання та легкі в обслуговуванні. Однак решітки потрібно міняти, якщо на них утворюється іржа або тріщини.
- Температуру можна легко контролювати, додаючи або видаляючи деревне вугілля.
Недоліки
- Недорогі моделі мають тонкі металеві шари, які ускладнюють утримання тепла в курці. Це ускладнює використання в холодні місяці.
- Підтримка рівня кисню має вирішальне значення, оскільки надлишок може миттєво спалити м’ясо та знищити смак.
- Вогонь у коптильні схильний до гасіння, тому його потрібно часто перевіряти.
Газовий курець
Якщо у вас немає часу на постійну увагу, яку потребує курець деревного вугілля, газова курильниця може вам підійти. Завдяки цьому вам не доведеться стежити за кількома елементами керування, боячись зіпсувати м’ясо, і м’ясо приготується швидше. Крім того, він не надає м’ясу жодного смаку від джерела палива, на відміну від інших коптильних установок.
Пам’ятайте, що вибирайте газову коптильню, яка принаймні входить до середнього діапазону цін, наприклад (близько 150 доларів), якщо ви хочете отримати максимум грошей.
Переваги
- Просто виберіть бажану температуру та зачекайте. Все інше курильщик робить сам, що робить його надзвичайно простим у використанні.
- Легкість, з якою їх можна транспортувати, означає, що ви можете їсти копчене м’ясо будь-де та будь-коли!
- Газові курці можуть підтримувати температуру до 450 градусів Цельсія або більше, чого не можуть забезпечити багато курців. Це додає їх універсальності як печей.
Недоліки
- Вам знадобиться газовий лічильник і каністри з паливом, щоб у курця не закінчився газ під час приготування.
- Газові курильники складаються з багатьох дрібних деталей, які дуже схильні до руйнування. На щастя, їх можна легко і дешево замінити.
Електричний курець
Ще одна чудова альтернатива вугільній коптильні – електрична коптильня. Він найзручніший у використанні. Все, що вам потрібно, щоб приготувати їжу, це знайти джерело живлення, вибрати температуру і дозволити цьому діяти по-своєму! Вони оснащені різноманітними функціями, такими як налаштування температури, режими приготування, налаштування часу, датчики тощо.
Виберіть електричну коптильню лише з тими налаштуваннями, які ви бачите, оскільки чим більше функцій має ваша коптильня, тим вищу ціну вам доведеться заплатити.
Якщо ви вважаєте, що електрична курильниця для вас, можливо, ви захочете клацнути тут, щоб переглянути цей чудовий огляд п’яти дивовижних електричних коптилок. Хто знає, хтось із них може зробити вас зіркою вашої наступної місцевої гриль-ланцюгу!
Переваги
- Він ідеально підходить для новачків, оскільки автоматизує весь процес приготування.
- Це більш економічно в довгостроковій перспективі, оскільки вимагає лише наявності постійного джерела електроенергії на відміну від покупки дорогого дров або газу.
- Він не використовує паливо, яке може виділяти отруйний чадний газ, що може призвести до летальних наслідків без належної вентиляції.
Недоліки
- Людям, які віддають перевагу більш практичному підходу до приготування їжі, не сподобається використання електричних коптилень.
- М’ясо, приготоване в електричних коптильнях, не має смаку традиційного барбекю, яке можна зустріти в ресторанах.
- Він містить набір елементів керування, які вам, можливо, доведеться вивчити перед використанням, що особливо важко для тих із нас, хто не дуже підкований у техніці.
Пелетний коптильщик
Вам подобається легке копчення без зайвих зусиль, завдяки якому ви отримуєте найсоковитіше м’ясо зі смаком і ароматом, наповненим копченими дровами? Тоді коптильня для гранул дасть вам найкраще з обох світів. Він оснащений електричним приводом і працює на дерев’яних гранулах, які надають чудового смаку, яким ви можете насолодитися від традиційного барбекю. Пам’ятайте, що ці коптильні великі і тому можуть займати багато місця.
Переваги
- Дуже екологічно безпечний, оскільки його гранули нейтральні вуглецю.
- Надзвичайно ефективні, оскільки рівень ефективності цих курців досягає 90%.
- Ви можете легко купити пелети онлайн.
Недоліки
- Його потрібно чистити кожні 3 місяці, і кожен рік вимагає професійного догляду.
- Має шумний мотор.
- Це дорого.
Наскільки великим має бути ваш курець?
Смокери бувають різних розмірів. Курці з найменшою місткістю все ще можуть обслуговувати велику групу приблизно з двадцяти осіб. Курильники з найбільшою місткістю можуть обслуговувати дуже велику кількість людей протягом цілого дня.
Перш ніж відвідати найближчого постачальника коптильних грилів, подумайте про мету використання. Чи будете ви використовувати коптильню для відпочинку на вихідних із родиною чи збираєтесь готувати для цілого ресторану, повного клієнтів? На щастя для вас, ці деталі можна знайти на курці або просто запитати у продавця під час покупки.
Елемент гнучкості коптильних грилів
Думка про смажене на грилі та копчене м’ясо викликає у вас сльозу? Не можете жити без обох? На жаль, за такого сценарію вам, можливо, доведеться викласти чималі гроші, оскільки лише коптильні апарати з дорожчого боку розроблені достатньо добре, щоб запропонувати досконалість обох методів приготування. Більш дешеві курці можуть приготувати відмінну копчену або чудову їжу на грилі. На жаль, вони зазвичай не можуть робити те й інше, незважаючи на свої заяви.
Чому бренд впливає на якість вашого курця
Деякі бренди є експертами у виробництві певних типів коптильних грилів, але не вистачають інших типів. Деякі бренди пропонують курці пристойної якості, але жахливе обслуговування клієнтів. Деякі бренди відверто жахливі, незважаючи на їх велику та переконливу рекламу та перебільшені твердження.
Ось чому вам слід ретельно досліджувати веб-сайти брендів і читати завжди важливі відгуки клієнтів. Знаючи чийсь особистий досвід спілкування з курцем, на якого ви дивилися, ви зможете зрозуміти, чи підходить вам цей продукт. Думки експертів, особливо шеф-кухарів барбекю, можуть скерувати вас до коптильні, яка доповнює ваш спосіб життя, і ви можете навіть вибрати рецепт або два!
Висновок
Усі любителі м’яса знають, як цінно мати можливість коптити власну ідеально ніжну яловичу грудку. Саме слово викликає спогад про п’янкий аромат яблуні та дуба, від якого миттєво тече слина. Один укус, і ви відчуєте, як ваш язик наповнюється смаком м’яса, такого ніжного, що воно тане при контакті з ротом.
Незалежно від того, що привернуло увагу цього барбекю і змусило вас придбати гриль для копчення, обов’язково дотримуйтеся наведених вище критеріїв, коли наступного разу ви шукатимете ідеальну коптильню, щоб здивувати своїх друзів і родину своєю майстерністю приготування барбекю.