Відкрийте для себе неймовірні переваги кави та чаю без кофеїну та дізнайтеся, чому їх рекомендують дієтологи.

Для більшості з нас ранок не обходиться без чашечки чудової кави або коли ми потонули в купі роботи і нам потрібно провести всю ніч, раптом кава стає нашим найкращим другом.

Ви не знали, що ви поступово завдаєте шкоди своєму здоров’ю, споживаючи велику чи навіть помірну кількість кави. Хоча кава має багато інтригуючих переваг, вона також має недоліки. Він мав багато небезпечних побічних ефектів, деякі з яких можуть бути потенційно небезпечними для здоров’я.

Побічні ефекти звичайної кави.

Хоча кава може бути вирішенням усіх ваших проблем, вона приносить нові ускладнення. Споживання надмірної кількості кави може призвести до безсоння, про що ви можете не помітити, якщо неправильно розрахуєте кількість, яку споживаєте.

Крім того, кава також посилює занепокоєння, оскільки її описують як речовину, що підвищує пильність. У свою чергу, він блокує дію хімічної речовини (гормону, який виділяє мозок) під назвою адреналін, який відповідає за відчуття втоми.

Втома і зміна характеру.

Звичайна кава також викликає втому, прискорене серцебиття, підвищення артеріального тиску, розлади травлення, руйнування м’язів і звикання. Якщо ви фантазуєте про чорну каву, ви можете перетворитися на психопата, навіть не підозрюючи.

Ви можете раптом виявити, що станете надто примхливим або навіть надто кволим. Все це лише через вживання великої кількості кави, а в деяких випадках люди навіть починають збентежуватися, вживаючи навіть дуже невелику кількість кави.

Що таке кава без кофеїну?

Кава, виготовлена ​​з використанням зерен, замочених в органічних хімічних розчинниках, і кофеїну, вилученого із зерен (перед помелом і обробкою), відома як кава без кофеїну.

Це більш м’яка версія звичайної кави, яка містить лише 3% кофеїну. Отже, якщо вам не подобається смак звичайної кави або ви страждаєте від кислотності, ви можете розглянути можливість переходу на безкофеїн. Ось кілька найкращих марок кави без кофеїну, які рекомендує Елла з Dash of butter.

Що таке чай без кофеїну?

Будь-який чай, який проходить процес декофеїнізації (видалення кофеїну), називається чаєм без кофеїну. Найпоширенішими з них є зелений чай, чорний чай і чай улун. Є різновиди, виготовлені з натурального листя, які не містять кофеїну, наприклад жасмин.

Можна заперечити, що вони не на 100% вільні від кофеїну; Корисно знати, що чай без кофеїну містить лише 1-8 міліграмів кофеїну в порівнянні з 30-60 міліграмами звичайного чорного чаю.

Як виготовляється без кофеїну?

І чай без кофеїну, і кава готуються за допомогою одного процесу (з використанням хімікатів). Хоча більшість процесів, у яких використовувалися токсичні хімікати, були заборонені, деякі з них все ще використовують певні розчинники, які можуть бути шкідливими. Давайте розберемо їх у загальному огляді.

Вуглекислий газ

Маленькі молекули кофеїну поглинаються рідким вуглекислим газом під тиском. Це зберігає великі молекули, пов’язані зі смаком. Це найбезпечніший метод, який зараз використовується для декофеїну.

Етилацетат

Етилацетат є природним розчином у багатьох фруктах і чайному листі. Кавові зерна та листя чаю замочують у цьому розчині, щоб видалити кофеїн. Однак це заважає смаку і, як стверджують багато, може залишити хімічний запах/післясмак.

Хлористий метилен

При замочуванні в метиленхлориді він зв’язується з молекулами кофеїну, які можна видалити після проціджування розчину. Однак цей процес не є безпечним, оскільки не слід вживати метиленхлорид.

Замочування листя чаю або кавових зерен у цьому розчині залишає сліди сполуки. Незважаючи на те, що він широко використовується, чи варто його продовжувати, є дискусійною темою.

Обробка води

Кавові зерна та листя чаю замочують у гарячій воді, яка витягує кофеїн, аромат і майже все. Використовується вугільний фільтр, через який пропускається розчин. Це затримує молекули кофеїну.

Квасоля та листя знову замочуються у відфільтрованій воді, що дозволяє їм поглинути видалені ароматизатори та інші підсилювачі. Цей спосіб більш поширений з кавовими зернами.

Дієтологи рекомендують каву та чай без кофеїну.

Кава, як диявол, якого потрібно перемогти, використовуючи розчинну каву та чай без кофеїну. Дієтологи рекомендують вживати без кофеїну (скорочення від без кофеїну), оскільки він імітує аромат і смак кави без усіх її шкідливих побічних ефектів.

Хтось може стверджувати, що ці побічні ефекти викликані кофеїном, який також присутній у безкофеїновій їжі. Однак кількість, присутня в безкофеїні, незначна

Кава без кофеїну знижує ризики для здоров’я.

Хоча ви можете припустити, що знаєте все про каву, ігноруючи всі ризики для здоров’я. З іншого боку, без кофеїну є деякі дивовижні переваги.

Це знижує ризик раку прямої кишки та захищає нейрони в мозку, запобігаючи таким захворюванням, як хвороба Паркінсона. Це також може зменшити швидкоплинність, оскільки допомагає при депресії та запаленні.

Тому ви можете розглянути можливість пити без кофеїну.

Переваги чаю без кофеїну.

З іншого боку, чай без кофеїну також є чудовою заміною. Він не тільки усуває токсичність кави, але й зберігає антиоксиданти, які допомагають запаленню та відновлюють пошкоджені клітини, пов’язані з хворобами та старінням.

Безкофеїнові чаї — це в основному трав’яні чаї, популярні завдяки своїм заспокійливим ефектам і використовуються для сну, наприклад, ромашковий чай. Ви можете вживати велику кількість чаю, не турбуючись про безсоння

Деякі недоліки без кофеїну.

Багато хто стверджує, що назва кави без кофеїну є огидною. чому це так?

Процес декофеїну видаляє більшу частину смаку з зерен і листя. Без кофеїну суперечить загальній меті вживання кави (а саме, щоб мати можливість працювати швидше та не спати).

Без кофеїну також можуть міститися хімічні сполуки, які можуть викликати алергічні реакції у деяких людей. Але якщо ви подумаєте про це, у вас не буде неспокою та страху, ви краще спатимете, а отже, наступного дня будете більш продуктивними!

Ви повинні прийняти мудре рішення сьогодні!

Хоча кава може мати довший список переваг, якщо ви регулярно вживаєте каву, то ви вже знаєте, наскільки ви виснажені та недосипані.

Можливо, ви також змінили свою особистість, не усвідомлюючи цього, і це може бути як добре, так і погано. Можливо, у вас виникло так багато внутрішніх ускладнень, пов’язаних із кавою, без появи симптомів.

Тож навіщо ризикувати, коли можна насолоджуватися ніжним смаком кави, виключаючи її ризиковані побічні ефекти?

От admin