Спланувати харчування для великої родини іноді буває складно. Прочитайте статтю, щоб дізнатися про найпростіші недорогі рецепти, які будуть апетитними, а також освіжать ваші обіди.
Спільна їжа в колі сім’ї — це завжди приємна подія. Якщо сім’я велика, трапеза теж може здатися святковою. Торжество можна відзначити тільки смачними стравами. Але, коли ваш бюджет невеликий, спланувати трапезу для вашої великої родини іноді буває важко. Якщо ви шукаєте легкі бюджетні страви, ознайомтеся з обговоренням нижче, щоб знайти 5 найкращих смачних рецептів, які, можливо, сподобаються вам і вашій родині.
1. Овочеве каррі
Порадуйте свою сім’ю овочами цим особливим і поживним блюдом. Інгредієнти, які вам знадобляться: очищений від шкірки, видалений від кісточок і нарізаний кубиками гарбуз баттеріт, нарізані кубиками картопля та баклажани, паста тікка масала, томатна паста, рослинна олія, кокосове молоко, нарізаний червоний перець, нарізані кубиками кабачки, гілочки коріандру та рис, наан або пиво хліб.
Щоб почати готуватися, розігрійте духовку до 200C або 180C вентилятором або газом 6. Викладіть овочі з пастою каррі та олією у велику сковороду. Приправити, а потім смажити 30 хв. Обсмажте цибулю, щоб вийшов соус. Коли вони стануть золотистими, додайте решту пасти каррі.
Після варіння протягом 3 хвилин додайте кокосове молоко, пасату та 100 мл води та кип’ятіть. Занурити овочі в соус з кабачками і перцем, коли вони засмажаться. Після 10-15 хвилин кипіння додайте коріандр і подавайте з рисом, нааном або пивним хлібом. Якщо ви найбільше любите пивний хліб і хочете, щоб він був домашнім, подивіться, як зробити пивний хліб онлайн, щоб знайти найпростіший рецепт.
2. Чилі Марракеш
Якщо ваша родина є прихильником гострих, ароматних страв, як-от тажин, збережіть це у своєму меню. Ця страва в одному горщику відразу стане улюбленою для вас і вашої родини. Основним інгредієнтом є фарш з нежирної баранини, або як альтернативу для приготування цієї страви можна використовувати яловичину.
Інші інгредієнти, які вам можуть знадобитися, це насіння кмину, оливкова олія, нарізана навпіл цибуля, дрібно нарізаний імбир, а також зубчики часнику, нарізані помідори, паприка, мелена кориця, мелений коріандр, хариса, очищений від насіння червоний перець, нарізаний великими шматками. , нут, зціджений і нарізаний коріандр, відкладіть трохи листя коріандру, щоб подавати до яловичого або баранячого бульйону.
Розігрійте найбільшу сковороду з антипригарним покриттям, підсмажте насіння кмину кілька секунд, вийміть, додайте олії в сковороду, обсмажте цибулю 5 хвилин, додайте фарш, часник і імбир. Перемішайте і, коли інгредієнти перестануть бути рожевими, додайте підсмажений кмин, помідори, решту спецій і хариссу. Потім додайте бульйон, а також нут, перець і подрібнений коріандр. Час від часу помішуйте. Через 40 хвилин, коли соус злегка загусне, знімаємо каструлю з вогню і охолоджуємо. Тепер ваша страва готова до подачі з подрібненим коріандром, що залишився.
3. Веганські тако з цвітної капусти з хрустким нутом
Для приготування тако вам знадобляться оливкова олія, сік лайма, порошок чилі, мелений кмин, копчена паприка, часниковий порошок, цибульний порошок, сіль, свіжомелений чорний перець, відціджений нут, халапеньо, авокадо та цвітна капуста, нарізана маленькими суцвіттями. Для лаймового крему з чіпотле додайте звичайну або веганську сметану, веганський майонез, перець чіпотле в соусі адобо, зубчик часнику, оливкову олію, сік лайма та сіль.
Спочатку розігрійте духовку до 400 F. Збийте разом сік лайма, оливкову олію та спеції, згадані вище, у мисці середнього розміру. Додайте та перемішайте суцвіття нуту та цвітної капусти, щоб повністю покрити їх. Викладаємо їх на деко і запікаємо 15 хвилин.
Тим часом приготуйте вершки з чіпотле. Змішайте інгредієнти до повної однорідності. Подавайте блюдо, посипавши коржики нутом і цвітною капустою, салатом, кремом, халапеньо та авокадо. Ви також можете додати цю смачну страву на свою вечерю, щоб урізноманітнити своє меню.
4. Салат з чорної квасолі та рису
Для приготування цієї легкої та смачної страви вам знадобляться чорна квасоля, довгозернистий рис, зелений і червоний болгарський перець, помідори, зелена цибуля, оливкова олія першого віджиму, сік лайма, діжонська гірчиця, цукор, кмин, чорний перець і петрушка. або кінзи.
Візьміть миску для подачі та змішайте холодний рис, нарізаний помідор, нарізану зелену цибулю, зелений і червоний болгарський перець із чорною квасолею. Візьміть іншу миску, щоб збити кмин, перець, цукор, діжонську гірчицю, сік лайма та оливкову олію.
Додайте заправку до рису та квасолі. Змішайте інгредієнти, обережно помішуючи. Прикрасьте свіжою нарізаною зеленню кінзи або петрушки. Накрийте кришкою і поставте блюдо в холодильник до повного охолодження. Перемішайте та подавайте з деякими гарнірами, щоб насолодитися смачною їжею.
5. Запіканка Енчілада з яловичого фаршу
Вам знадобляться такі інгредієнти, як нежирний яловичий фарш, нарізана цибуля, сіль, свіжомелений чорний перець, порошок чилі, кмин, нарізані чорні оливки без кісточок, томатний соус, нарізаний перець чилі, борошняні коржі, тертий сир чеддер або мексиканський сир, а також води для приготування цієї апетитної страви.
Спочатку розігрійте духовку до 400 F. Візьміть велику сковороду і приготуйте в ній яловичий фарш і цибулю. Коли яловичина підрум’яниться, добре злийте воду та додайте порошок чилі, кмин, сіль, перець, перець чилі, оливки та томатний соус. Після того, як закипить, зніміть з вогню.
Чергуйте шари коржів, злегка змащених маслом, м’ясної суміші та подрібненого сиру в круглій запіканці. Зверху посипати сиром. Додайте воду, потім накрийте фольгою або кришкою. Випікати 25-30 хвилин. Щоб подача виглядала привабливо, прикрасьте нарізаною зеленою цибулею, шматочками стиглих оливок і свіжих нарізаних помідорів. Тепер настав час насолодитися цим!
Час їжі — це веселий час. А щоб додати йому більше хрусткості, необхідно варіювати меню. Час від часу пробуйте нові предмети, щоб викликати посмішку на обличчі вашої родини. Скористайтеся наведеними вище рецептами, щоб здивувати своїх коханих смачними ласощами та насолодитися смачною їжею!