Содержание
Приблизно 4000 років тому, до вогню та всієї його слави, у людини був лише ніж, щоб вижити. Він був простим, висіченим з каменю, але на той час все ще був передовим. Це дало нам перевагу над усіма тваринами, і до сьогоднішнього дня воно все ще є найвищим інструментом для виживання.
Кухню без ножа не можна вважати повноцінною кухнею. Ці інструменти відіграють важливу роль у створенні кожної страви. Кухонні ножі є великою галуззю, яка на даний момент оцінюється в 1,17 мільярда доларів США.
Людина без кишенькового ножа — це людина, яка не знаходить допомоги, коли вона їй потрібна. Кишенькові ножі так само ефективні, як і інші потужні високотехнологічні прилади, коли лагодите лампочки, гладите деревину або рубаєте цибулю на кухні.
За кишеньковими ножами стоїть мільярдний ринок, який має зрости на 2,7% напередодні 2026 року.
Ножі, які роблять великих людей
Кухарський ніж
Ви можете добре працювати на кухні, але з правильним кухарським ножем ви можете бути чудовими. Ці ножі використовуються для нарізання, подрібнення, подрібнення та багатьох інших операцій приготування їжі.
Ви дізнаєтеся, що це кухарський ніж, якщо він має широке лезо, що звужується догори. Конструкція сприяє швидшим і легшим рухам вперед і назад під час різання та подрібнення. Більшість із цих лез ніколи не перевищують 10 дюймів у довжину.
Виберіть кухарський ніж, який зручно лежить у ваших руках. Якщо у вас великі руки, виберіть більший ніж.
Універсальний ніж
Якщо вам потрібно нарізати цибулю чи інші дрібні харчові продукти, ніж для цієї роботи – це універсальний ніж. Він менший ніж кухарський ніж. Деякі конструкції досягають 4 дюймів.
Купуючи універсальні ножі, зверніть увагу на сталь. Більш тверді сталеві леза можуть довше зберігати гостроту та покращити ваш досвід роботи на кухні.
Конструкція леза має бути вужчою, ніж у кухарського ножа. Кінчик також повинен бути маленьким. Ці аспекти оптимізують функціональність ножа під час філетування, обрізання та нарізання.
Кишенькові ножі
Домінування ножів у нашому житті, безумовно, виходить за рамки кухні. Хоча кишенькові ножі можна використовувати так само як допоміжний засіб на кухні, ви знайдете їх більш універсальними для використання своїми руками та на відкритому повітрі.
Ви можете використовувати ці ножі для нарізання фруктів, відкривання упаковок, формування, різьблення тощо. Щоб придбати якісний ніж, враховуйте такі фактори, як конструкція ваги. Найкращі кишенькові ножі легкі, як пір’їнка. Вони стильні та зручно лежать у руці.
Кухонні ножиці
Вони не є ножами як такими, але їх дуже зручно мати вдома. Кухонні ножиці мають товстіші та міцніші леза, які допоможуть вам впоратися з міцними харчовими матеріалами. Ви можете використовувати ножиці, щоб розділити курку, почистити креветки або приготувати капусту. Додатки нескінченні.
Купуючи кухонні ножиці, враховуйте баланс, зручність ручки та розмір леза. Рекомендований тип леза — вуглецева сталь — вона тримає край краще, ніж інші матеріали. Найкращі конструкції мають знімні леза для кращого очищення.
Ніж для обвалки
Новачок на кухні? Ну а ніж для обвалки потрібен для філе риби або будь-якого іншого м’яса від кістки. Деякі ножі для видалення кісток є багатофункціональними, їх також можна використовувати для приготування овочів. Ваш ідеальний ніж для обвалки має бути від 3 до 8 дюймів у довжину.
Виберіть ніж для обвалки з гнучкою конструкцією та кращою рукояткою, щоб ви могли плавно видаляти м’ясо за контурами кісток. Розгляньте напівжорсткі конструкції для великих шматків кістки та гнучкі конструкції для менших частин.
Хлібний ніж
Без хліба не прожити, а без хлібного ножа точно не прожити. Ці ножі розроблені спеціально для нарізання хліба та тістечок. Іноді їх також можна використовувати для нарізки м’яса, морепродуктів і птиці. Найкраща конструкція ножа для хліба полегшує розрізання великих шматків їжі.
Ваш типовий ніж для хліба має бути приблизно 8 дюймів у довжину. Він повинен бути зубчастим.
Тесаючий ніж
Це, мабуть, самий громіздкий з усіх кухонних ножів. Він призначений для нарізання кісток і більш жорсткого м’яса. Найкраща конструкція ножа для тесання має бути з важким і широким лезом із захистом для пальців для безпеки.
У деяких моделях щиток для пальців є частиною рукоятки, а в інших він опускається вздовж п’яти леза.
Ніж для шкірки
Це спеціальний ніж, який використовується для очищення харчових продуктів. Ніж зазвичай має довжину 4 дюйми і має загострений кінчик. Призначений для різання дрібних виробів з високим рівнем точності.
Найкращий ніж для чищення має загнутий край. Він надзвичайно легкий і легко лежить у руках під час роботи з делікатними продуктами. Купуючи такі типи ножів, ви можете вибрати конструкцію з довшим лезом – ці ножі також можна використовувати як ножі для обвалки або ножі для стейка.
Вибирайте правильний ніж, доглядайте за ним у належному стані, і він допоможе вам на кухні та за її межами.